De digitale wereld verandert enorm snel. We zouden deze wereld misschien zelfs wel kunnen omschrijven als een soort digitale snelweg. Denk bijvoorbeeld eens aan de blockchain. Al jaren horen we dit begrip terugkomen en nog steeds wachten we op het moment dat de blockchain in onze dagelijkse werkzaamheden terug te vinden is. Tot nu toe zijn er veel vragen omtrent dit onderwerp. Wat is nou eigenlijk de blockchain? Voor ons de vraag: hoe kunnen wij inspelen op de blockchain? Om ons hierop voor te bereiden en om de toepasbaarheid te onderzoeken zijn we bezig met een pilot, samen met de KNB. Hierbij maken wij gebruik van de KNB Blockchain. Deze pilot gaat er voor zorgen dat makelaars geautomatiseerd informatie uit kunnen wisselen met de notaris, waarbij ook de verkoper en koper gebruik kunnen maken van dit platform om veilig en vertrouwd bij hun data en documenten te kunnen komen.

The future is now

Samen met de klant. Zo is onze werkwijze waarschijnlijk het beste te omschrijven. We vinden het belangrijk om onze software met behulp van onze klanten te optimaliseren. Zij werken immers elke dag met de software. Zij weten of dat ene knopje het beste links kan en of een downloadknop handig is bij die ene functie. Dit komen we natuurlijk niet te weten als we alleen op kantoor blijven zitten en daarom zijn de co-creatiesessies en de 100 klanten challenge in het leven geroepen. Tijdens de 100 klanten challenge reist Chris Nugteren, Managing Director van Van Brug Software, 100 kantoren af in vier maanden om te horen wat er bij die kantoren speelt. Hoe een co-creatie in elkaar steekt? Men neme een onderwerp, bijvoorbeeld het Online Dossier, een aantal klanten en het co-creëren kan beginnen! Samen sparren over het verbeteren van de software, waardoor niet alleen onze software, maar ook de processen op notariskantoren worden verbeterd. Een win-winsituatie!

Communicatie tussen notaris en cliënt

De focus van 2019 en 2020 ligt op het bedienen van de cliënt van de notaris. Het primaire systeem bij de notaris moet stabiel en efficiënt zijn. Hierdoor wordt de cliënt zo goed en snel mogelijk geholpen. Het resultaat? De cliënt blijft tevreden! Goede communicatie tussen de notaris en cliënt is hierbij een must. Dit is ook een van de redenen waarom we druk bezig zijn met co-creatiesessies over het Online Dossier. Met het Online Dossier kan de notaris gemakkelijk documenten delen met zijn cliënt. Binnenkort kan de notaris nog makkelijker documenten delen met zakelijke partners, zoals een makelaar. In 2019 kunt u trouwens meerdere nieuwe modules vinden in Codex. Eén van deze nieuwe modules is KvK Cache. Hiermee kunt u voor minder geld, minder recente gegevens opvragen bij de Kamer van Koophandel. U heeft namelijk niet altijd de meest recente gegevens nodig, zoals het voor de eerste keer aanmaken van een cliënt. En dat scheelt geld!

Wilt u ook graag meedenken met ons? Meld u aan voor de co-creatiesessies. Neem contact met ons op, we helpen u graag!