Huwelijksgoederenregister geïntegreerd in Codex

Een van de grootste wensen in het wensenportaal is de integratie van het huwelijksgoederenregister (HGR) in Codex. Omdat er zoveel op gestemd is, geven wij deze wens voorrang. Dit jaar nog willen wij HGR integreren in Codex. Wat kun je ermee en wat levert het jou op?

Alles automatisch

Op dit moment kun je een huwelijk alleen controleren door handmatig op hgr.rechtspraak.nl de namen van twee partners en de datum van hun huwelijk in te voeren. Daarna volgen nog diverse handelingen voordat de check in het dossier in Codex geregistreerd staat. Zodra wij de integratie klaar hebben staan voor gebruik, kun je al deze handelingen vergeten. De HGR-inzage wordt dan een onderdeel van de recherches die automatisch worden uitgevoerd. Dit heeft meerdere voordelen. Allereerst scheelt het natuurlijk veel tijd en handelingen die je nu nog voor soms meerdere partijen in één zaak uit moet voeren. Daarnaast is het ook minder foutgevoelig. De gegevens die in Codex geregistreerd staan, worden automatisch in de HGR-recherche verwerkt. Bovendien zorgt deze automatische recherche ook voor een automatische dossiervorming. Geen gesleep meer met pdf-bestanden dus.

Ontwikkeling

Wij begrijpen dat veel gebruikers uitkijken naar het moment dat de integratie van HGR in Codex beschikbaar komt. Wij zijn op dit moment druk met de ontwikkeling van deze functionaliteit. Wij kunnen nog niet precies zeggen wanneer je de HGR-inzage in gebruik kunt nemen, wel gaan wij ervoor zorgen dat deze functie voor het einde van dit kalenderjaar beschikbaar komt.