Implementatie PTP modellen formulieren startersvrijstelling

Vanaf 1-1-2021 zijn de nieuwe regels omtrent de overdrachtsbelasting van kracht. Wij helpen jullie graag om jullie werk nóg efficiënter te maken!

Formulieren startersvrijstelling en verklaring OVB laag tarief (PTP modellen)
Zodra koper(s) een beroep willen doen op de startersvrijstelling, moeten hiervoor formulieren ingevuld worden voor de Belastingdienst. We hebben een viertal formulieren ‘intelligent’ gemaakt (PTP modellen) zodat deze snel in te vullen zijn:

  • Formulier startersvrijstelling;
  • Formulier startersvrijstelling met partner;
  • Formulier verklaring laag tarief;
  • Formulier verklaring laag tarief met partner.

Inrichting SEPA bestanden overdrachtsbelasting
Inmiddels is het al mogelijk om via onze software de bestanden voor de overdrachtsbelasting met één druk op de knop klaar te zetten als SEPA bestand voor de betaling hiervan richting de Belastingdienst. Hiervoor dienen een aantal zaken door ons ingericht te worden in jullie applicatiemanager.

Inrichten Facturatie met nieuwe OVB tarieven
In het beheer van de facturering dienen ook de nieuwe OVB tarieven toegevoegd te worden. Dit kun je zelf doen, maar je kunt dit ook laten uitvoeren door één van onze consultants. Kun jij gewoon verder met je werk.

Ja, dat wil ik!
Vraag het uitvoeren van deze werkzaamheden nú aan door middel van het kiezen van één van de volgende opties:

 

Tekstuele aanpassingen in akten en/of modellen
De consultant kan ook de tekst voor de overdrachtsbelasting aanpassen in jullie meest gebruikte modellen, mocht dat bij jullie van toepassing zijn. Deze werkzaamheden zullen op basis van de bestede tijd worden gefactureerd. Of wil je liever een andere combinatie van bovenstaande opties? Neem in beide gevallen contact met ons op voor meer informatie.