woensdag, 20 sept 2017

Van Brug Software en Dirict gaan samen het notariaat bedienen

 

Van Brug Software heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders over de overname van Dirict. Met deze overname heeft Van Brug Software, marktleider in het notariaat en onderdeel van Total Specific Solutions, nu een compleet productportfolio voor het notariaat. Van Brug Software en Dirict zullen de producten zelfstandig blijven vermarkten en samenwerken om nieuwe functionaliteit te bieden aan bestaande klanten.

Een online softwarepakket versnelt groei

Notarisdossier is het enige ‘web based’ softwarepakket voor het notariaat. Notarisdossier is flexibel en schaalbaar dankzij een modulaire opzet. Notariskantoren kunnen kiezen voor losse modules bovenop hun bestaande software of voor een compleet notarieel informatiesysteem. De unieke propositie van Dirict voorziet in een grote vraag vanuit de sterk veranderende notarismarkt. Robert Heinen, managing director bij Van Brug Software, is content met de verbreding van de groep: “We kunnen notariskantoren nu bedienen met een op maat gemaakte samenstelling van softwaremodules. Op die manier spelen we optimaal in op de behoefte van onze klanten. Dit draagt bij aan onze groeiambitie.“

Een sterke combinatie

Dirict bedient nu zeven jaar de notariële markt met aanvullende softwaremodules. Sinds één jaar bestaat hiernaast ook het complete notariële systeem Notarisdossier Pro. Het aantal notarissen dat de overstap naar het online Notarisdossier Pro maakt neemt snel toe. Van Brug Software heeft het softwarepakket Codex ontwikkeld. Klanten kunnen dat aanvullen met de Notarisdossier modules of de volledige overstap naar online maken. “Onze modules sluiten al jaren aan bij Van Brug Software. Notarisdossier is gebouwd met de nieuwste technieken, Van Brug Software is de grootste in de markt. De samenwerking levert daarom een sterke combinatie op.” Aldus Rob van Weeghel, directeur van Dirict.

Een aanvullende propositie

Van Brug Software en Dirict gaan samen het notariaat bedienen. Dirict behoudt echter met Notarisdossier Pro haar bestaande, zelfstandige propositie. Notarisdossier is samen met klanten ontwikkeld en ook doorontwikkeling zal op die manier plaatsvinden. Oprichters Niels Radstake en Rob van Weeghel blijven samen met hun medewerkers een zelfstandig team. Rob van Weeghel: “Dirict staat bekend om haar snelheid en het meedenken met de klant. Dat blijven we gewoon doen vanuit ons kantoor in Utrecht.”

Over Van Brug Software

Van Brug Software B.V., opgericht in 1985, is een softwaremaker voor de juridische dienstverlening en gespecialiseerd in de ontwikkeling, verkoop, implementatie en ondersteuning van complete bedrijfssoftware voor het notariaat. Sinds april 2015 is Van Brug Software onderdeel van Total Specific Solutions, een toonaangevende onderneming voor business solutions, bestaande uit zelfstandige business units die elk vanuit hun eigen specialisatie producten en diensten leveren aan hun marktsegment. TSS is onderdeel van het in Canada beursgenoteerde Constellation Software Inc. (CSI).

Informatie voor de pers:

Meer informatie over Van Brug Software is te vinden op www.vanbrug.nl. Heeft u vragen over dit persbericht neemt u dan contact op met:

Van Brug Software
Robert Heinen (managing director)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: +31 (0)6 1002 7410