Project SYVAS komt eraan! Wat betekent dit voor jou?

Welke tijdsbesparing levert de nieuwe werkwijze voor Kadaster inschrijvingen voor jou?
Mogelijk heb je het al gehoord, het inschrijven van kadaster stukken via Web-ELAN wordt verleden tijd. Hierdoor kun je de inschrijvingen doen vanuit Codex en worden alle ontvangstberichten automatisch in Codex opgeslagen. Alles met als doel om het inschrijven van stukken richting het kadaster op een hedendaagse, geïntegreerde manier te doen. En dit gaat waarschijnlijk ook voor jou tijd schelen. Zo kun je direct vanuit Codex de inschrijving doen, nemen we gegevens automatisch voor je over en hoef je niet meer handmatig de bewijzen van ontvangst (BVO) en inschrijving (BVI) te verwerken. Net zoals dit nu al kan richting het CDR.  

Gegarandeerd een goede werking van de software
Het project, genaamd Systeem Voor Aanlevering Stukken (SYVAS) of Verbetering Aanlevering Stukken (VAST), is gestart sinds juli 2019. Gelijk aan het begin is het Kadaster samen met ons om tafel gegaan. Dit om ervoor te zorgen dat we bij implementatie op 1 lijn liggen, niet alleen qua techniek maar ook qua functionaliteit.  

De afgelopen twee jaar zijn we van concept, naar schermontwerpen, naar een eerste versie gegaan. Nu zitten we in de afrondende fase. En dit doen we samen met jullie. Want we brengen eerst een aantal pilotkantoren live om er zeker van te zijn dat alle functionaliteit goed werkt. Zo ben jij ervan verzekerd dat als je straks op de “inschrijven” knop klikt dat het achter de schermen goed werkt 

Voordelen van het geïntegreerd werken
De voordelen van de nieuwe werkwijze zijn: 

  • Geïntegreerd werken in Codex zodat informatie vanuit andere modules opnieuw gebruikt kan  
  • Automatische en verbeterdedossiervorming doordat berichten gekoppeld worden, denk aan: 
  • Berichten van Ontvangst (BVO)
  • Bericht van Inschrijving (BVI)
  • Verzoek tot verbeteringen (VTV)
  • Attenderingop niet inschrijving (ANI’s) 
  • Betere inschrijvingsmogelijkheden door extra validatie voordat een bericht verstuurd wordt. 

Houdt onze berichtgeving en webinars in de gaten
Benieuwd wat dit voor jou en je dagelijkse werkzaamheden gaat betekenen? Houdt dan onze berichtgeving en webinars in de gaten. Wij zullen hierin aan jou laten weten wat de stappen zijn voor het aansluiten op deze nieuwe module en wanneer jij hier gebruik van kan gaan maken!