R&D-update: OVB, Uitrol SYVAS, extra wensen en het nieuwe notificatiecentrum

Overdrachtsbelasting (OVB) – Let op: implementeer de software vóór 1 april!

Per 1 januari 2022 wil de overheid namelijk graag extra informatie tot haar beschikking hebben bij het aanvragen van een vrijstelling van overdrachtsbelasting. De ontwikkeling om dit door te voeren in Codex is hiervoor in volle gang sinds september. Voor de OVB moet een certificering plaatsvinden en deze certificering kan pas vanaf 13 januari ingepland worden. Het is dus helaas niet mogelijk om in november een release te publiceren. We zijn hierbij afhankelijk van de belastingdienst en de KNB. De KNB levert namelijk digitale services om de digitale verwerking bij de belastingdienst mogelijk te maken. Het ontwerp hiervan is gereed en sinds eind september zijn de benodigde services opgeleverd.

De laatste aanpassingen in Codex worden nu doorgevoerd en daarna kan het testproces gestart worden. We zorgen er uiteraard voor dat we ruim voor 1 april de software klaar hebben!

SYVAS: De nieuwe KeySign Connector is beschikbaar

Zoals we je in een losse mailing deze maand al vertelden, is Codex klaar voor SYVAS. In die mailing schreven we dat SYVAS helaas nog niet klaar was voor Codex, omdat de KeySign connector toen nog niet naar behoren werkte. We gaven aan dat we je zouden informeren wanneer de nieuwe versie van de KeySign Connector beschikbaar is. Inmiddels is die nieuwe versie klaar! Systeembeheerders kunnen dit dus nu installeren om de ondertekening van de voorwaarden te verzorgen! Gezien de decemberdrukte is de uitrol verplaatst naar januari.

De uitrol van SYVAS is verplaatst naar januari

Gezien de decemberdrukte is de uitrol verplaatst naar januari. De extra tijd die we hierdoor krijgen, gebruiken we om de release 5.5, waarin ook SYVAS zit, extra te testen bij kantoren. De pilot voor SYVAS blijft dus ook gewoon doorgaan. E&L en Houthoff testen de SYVAS koppeling. Daarnaast besteden we de extra tijd aan het verwerken van wensen uit het wensenportaal in de nieuwe release. Op die manier werk je straks met de meest optimale release 5.5. De ondersteuning voor de combinatie van SYVAS met iManage blijft gepland voor Codex 5.6.

Extra wensen

Zoals we hiervoor al schrijven, besteden we onze extra tijd onder andere door het verwerken van wensen uit het wensenportaal. In release 5.5. zal je in ieder geval 10 wensen vanuit het wensenportaal herkennen! Product Manager Carlo Bril geeft je alvast een tipje van de sluier:

  • Je kunt in 5.5 zoeken op actief/inactief;
  • Je kunt in 5.5 zoeken op overlijdensdatum;
  • Je kunt in 5.5 direct in het dossier inzien welke partijen een Online Dossier-account hebben;
  • In 5.5 is het IBAN in de slottekst nu in het 4 / 4 / 4 / 4 / 2 formaat inclusief spaties.

Notificatiecentrum

Daarnaast is er de afgelopen tijd door het ontwikkelteam hard gewerkt aan een nieuwe functionaliteit; het notificatiecentrum! Als je nu deelverzoeken vanuit Codex mist, kan je ze, zoals je wellicht al ontdekt hebt, niet terugzien. Met het nieuwe notificatiecentrum is dit mogelijk; je vindt daar alle deelverzoeken die Codex heeft laten zien in volgorde van datum terug. Dit geldt ook voor de terugbelverzoeken. Via de meldingen van een terugbelverzoek klik je gemakkelijk door naar de cliëntkaart en vanuit daar kan je direct contact opnemen. De collega die jou het terugbelverzoek doorstuurt kan ook een notitie toevoegen. Het terugbelverzoek hoeft dus niet meer verstuurd te worden vanuit de mail, maar kan nu via Codex. En dat bespaart je tijd!

Wil je gebruikmaken van het notificatiecentrum? Dat kan vanaf release 5.5 en kan alleen als je gebruikmaakt van de telefoniekoppeling.