Van-Brug-releasenota2

Graag delen we de nieuwste functionaliteiten van Codex met u. Vragen? Neem vooral contact met ons op. We helpen u graag.

Compliance

In verband met de invoering van de 4e WWFT wet is door Van Brug Software een nieuwe module ontwikkeld genaamd: Compliance. Via de Compliance module kunt u op eenvoudige wijze de volgende onderdelen in één handeling controleren:

  • PEP: onder PEP’s worden personen verstaan, die een prominente politieke functie bekleden of hebben bekleed en de directe familieleden of naaste geassocieerden van deze personen.
  • Sanctiechecks: sancties zijn maatregelen die door de internationale gemeenschap zijn opgesteld om een schending of bedreiging van vrede en veiligheid tegen te gaan.
  • Adverse media checks: adverse media, ook wel negatieve nieuwsscreening genoemd, is het monitoren van openbare en externe gegevensbronnen op negatief nieuws of uitlatingen aangaande een persoon of bedrijf in verband met bijvoorbeeld witwassen, corruptie en terrorisme. Indien er voor een persoon of bedrijf een match gevonden wordt, kan daar een uitvoerig rapport gemaakt worden voor uw dossier. Ook als een persoon of bedrijf niet gevonden wordt, wordt hiervan een rapport gemaakt en opgeslagen in Codex.

KvK Historische inzage (cache)

In de module KvK controle zit de nieuwe functionaliteit KvK historische inzage. Een historische inzage is een eerder gedane inzage bij Company.Info, welke is opgeslagen in een “cache”. De inzage kosten voor een historische inzage zijn lager dan voor een actuele inzage. De informatie uit de historische inzage is bruikbaar bij bijvoorbeeld het aanmaken van een cliëntkaart voor een voor uw kantoor bekende rechtspersoon en een eerste controle: er wordt immers bijgehouden welke wijziging er in de laatste inzage aanwezig was.

KIK-R Batches

Onder de module [Controles] is onder KIK-R de functionaliteit [Batches] toegevoegd. Met behulp van deze module kunt u op eenvoudige wijze grote hoeveelheden eigendoms- en hypothecaire recherches uitvoeren, bijvoorbeeld voor een geheel appartementencomplex of nieuwbouwproject. Tevens is in deze module de controle van de recherches in een afzonderlijk scherm mogelijk waarbij tevens een akkoord per perceel vastgelegd kan worden. Er is geen minimum aantal percelen vastgesteld om met deze module te werken. Bij kleinere projecten van bijvoorbeeld 5 of 10 percelen kunt u ook al prima met deze module werken.

Heeft u naar aanleiding van deze nieuwe functionaliteiten vragen of wilt u (nieuwe) functionaliteiten bij u op kantoor uitgelegd zien? Neem dan gerust contact met ons op voor het plannen van een consultant die bij u op locatie alle tips & tricks inzake onze software uitlegt.