Roadmap Codex

2021 is het jaar van nog slimmer automatiseren. En dat is in het eerste kwartaal van dit jaar goed van start gegaan met Codex 5.2. Inmiddels werken ruim 200 kantoren met deze versie! In deze update lees je de belangrijkste vernieuwingen van deze versie én wat er op stapel staat voor de komende maanden.

Overtypen van betalingen is verleden tijd met betaalbestanden voor alle uitgaande betalingen
Vanaf Codex 5.2 is het mogelijk om naast SEPA bestanden voor de overdrachtsbelasting ook SEPA bestanden voor alle uitgaande betalingen te maken. Zo worden alle regels van de nota van afrekening overgenomen in de bank, zonder kans op fouten bij het overtypen in bedragen en IBAN nummers. Dit scheelt je dus tijd en geeft zekerheid dat je betalingen altijd goed aankomen.

Voordelen: minder overtypwerk, minder fouten en efficiënt werken.

Op dinsdag 25 mei geeft een van onze consultants, Martin Vennema, een online training over dit specifieke onderdeel. Zou jij hier graag bij willen zijn? Klik dan hier voor meer informatie over de online trainingen.

Wil je meer weten over de nieuwste functionaliteiten van Codex versie 5.2 kijk dan onze webinar terug via het klantportaal.

Wat staat er op de planning?
Dit jaar staan efficiëntie en automatisering centraal in onze roadmap. Dit zijn de thema’s die je kunt verwachten:

 • Telefoonintegratie
  Met de nieuwe telefoonintegratie koppelen we inkomende telefoontjes met cliënten en dossiers. Zo heb je zonder uitvraag van informatie bij de klant gelijk de juiste cliënten en dossiers voor je. Tijdwinst én een persoonlijkere aanpak dus!
 • Management informatie voor iedereen beschikbaar
  Met de nieuwe management informatie heb je direct inzage in jouw belangrijkste stuurinformatie. De module staat nu bij de co-creatie kantoren waar we het gezamenlijk mee testen. Na hun feedback te hebben verwerkt zal deze ook voor iedereen beschikbaar worden gemaakt.
 • PTP Beheer uit preview
  Het nieuwe PTP beheer staat sinds eind vorig jaar in preview aan. Op basis van de feedback zetten we samen met de co-creatiegroep de “puntjes op de i” zodat het voor alle kantoren en alle modellen te gebruiken is.
 • Kadaster SYVAS
  Het inschrijven van stukken in het kadaster gebeurt nu via een los programma. Met de Kadaster SYVAS integratie in Codex kun je het straks direct vanuit jouw primaire workflow doen. Dat scheelt tijd!
 • Digitale ondertekening (Digitale Oprichting BV)
  De Digitale Oprichting van de BV (DOBV) zit er al een tijdje aan te komen. Vanaf augustus 2021 zou het volgens de Europese wetgeving een feit moeten zijn binnen alle EU-landen. Samen met KNB wordt een digitale passeerkamer en oplossing voor digitaal ondertekenen ontwikkeld. Daarnaast werken we zelf aan een oplossing voor digitaal ondertekenen van onderhandse stukken samen met Zynyo. Hier lees je meer over in ons recent gepubliceerde artikel!

Ben je benieuwd wat er nog meer op de roadmap staat? Kijk dan onze nieuwjaarswebinar en hou onze website en social media in de gaten voor nieuwe updates.