Round Table Sdu: Het Notariaat, de start van de digitale keten

De wereld om ons heen digitaliseert steeds sneller. Ook het notariaat is aan deze verandering onderhevig. Processen die vroeger op papier gebeurden, kunnen en moeten soms nu digitaal. Hoe verander je als notaris mee om je werk te kunnen blijven doen?

Op donderdag 14 oktober van 16:30 – 17:30 uur organiseert Sdu een digitale Round Table waar ze deze veranderingen binnen het notariaat bespreken met mensen uit het notariële speelveld. Onze Managing Director Chris neemt, samen met andere experts in het notariaat, ook plaats.

Het hoofdonderwerp tijdens deze sessie is de digitalisering in het notariaat. “Het digitaliseren van het notariaat is echt een must om ervoor te zorgen dat de kantoren relevant blijven in onze toekomstige samenleving. Deze samenleving wordt steeds complexer en dus ook de vraagstukken. Denk alleen al aan steeds meer samengestelde gezinnen.” Geeft Chris aan. “Daarnaast komt er natuurlijk ook steeds meer concurrentie tussen notariskantoren. Ze moeten steeds meer en sneller leveren, voor een lagere prijs en daarbij is digitalisering echt een vereiste”.

Een Coolblue-maatschappij
Chris vergelijkt het met de ‘Coolblue-maatschappij’. “Consumenten verwachten snel geholpen te worden. Immers, vandaag besteld, is morgen in huis. En in de tussentijds wil je natuurlijk graag op de hoogte gehouden worden door middel van updates. Dit krijg je als notariskantoor gewoon niet voor elkaar als je je processen niet verder digitaliseert. Wij helpen je om ervoor te zorgen dat jouw notariskantoor past binnen deze ‘Coolblue-maatschappij’. Met onze oplossingen zorgen we ervoor dat we digitalisering voor je laten werken, elke dag een stapje meer. En de eerste stappen zijn hiervoor al gezet!

Een uitdaging voor het Notariaat
“We merken het bij elke klant. Het is echt ontzettend druk in het notariaat. Veel notariskantoren zitten in de overlevingsstand en kijken bij wijze van spreken niet verder tot volgende week dinsdag. Maar het is zó belangrijk om te kijken waar jij met je kantoor over 5 of 10 jaar wilt staan. En daar ligt bij de kantoren nog wel echt een uitdaging. Ik begrijp dat digitalisering ook onzekerheden met zich meebrengt; hoe kan je digitaliseren zonder de identiteit van het notariaat en het persoonlijke contact met cliënten te verliezen? En daar wil ik de kantoren graag bij helpen. Ik kom dus graag bij je langs om hierover te sparren!”

Meld je hier aan om meer over dit onderwerp te weten te komen tijdens het Round Table event van de Sdu. En wil jij eens met Chris sparren over dit vraagstuk? Laat het dan vooral weten door ons een e-mail te sturen!