Syvas – Het hoe, wat en waarom 

Waarom SYVAS?

Sinds Codex versie 5.5 is het mogelijk om SYVAS geïntegreerd vanuit Codex te gebruiken. SYVAS vervangt Web-Elan. Omdat SYVAS werkt vanuit Codex kunnen we data hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de passeerdatum en tijdstip van je KIK-akte. Op het moment dat je een inschrijving aanmaakt, worden deze gegevens automatisch voor je ingevuld. De stappen voor het aanmaken van een nieuwe inschrijving zijn heel eenvoudig, je kunt dit vergelijken met het aanmaken van een aktekaart voor een hypotheek.

Voordelen

Naast het hergebruiken van data, worden ook alle stukken die je verstuurt én ontvangt automatisch voor je opgeslagen onder de dossierdocumenten. Dit geldt ook voor de documenten die het Kadaster verstuurt. Zodra je de SYVAS-integratie gebruikt ontvang je geen mails meer van het Kadaster. Het voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld de BVI niet meer handmatig hoeft op te slaan.

Je werkt met deze SYVAS-integratie van begin tot eind enkel vanuit Codex. Je hebt hierdoor alles bij elkaar staan en je gegevens zijn altijd up-to-date. Ondertekenen is veiliger, sneller en efficiënter dan voorheen. Dossiers worden automatisch gevormd en de kans op fouten is minimaal doordat alles direct wordt gecontroleerd. SYVAS maakt het inschrijven dus heel erg eenvoudig! En dat is inmiddels wel gebleken. Er zijn namelijk al meer dan 10.000 akten ingeschreven via SYVAS!

Voorbereiding

We begrijpen dat je snel met SYVAS aan de slag wilt gaan. Vóór 1 juli moet je immers over zijn, want dan wordt Web-ELAN afgesloten. Maar voordat je SYVAS kunt gebruiken moeten er een aantal stappen doorlopen worden. Je vindt het stappenplan hiervoor op www.vanbrug.nl/syvas. Een aantal stappen kun je zelf regelen, maar je systeembeheerder moet ook een aantal zaken regelen. Schakel hiervoor dus op tijd met je systeembeheerder.

KeySign connector

Een van de stappen is de installatie van KeySign connector. Deze is nodig om de nieuwe overeenkomsten met het Kadaster te tekenen. KeySign connector is ook nodig als je in de toekomst onverhoopt een stuk via de webapplicatie van SYVAS moet versturen. Vraag voor de zekerheid aan je systeembeheerder of KeySign connector beschikbaar is en blijft op het systeem.

Volg de online training op 24 mei

Na drie succesvolle en snel volgeboekte online trainingen op 21 april, organiseren wij op 24 mei nog eens twee online SYVAS-trainingen! Meld je hiervoor snel aan zodat SYVAS geen geheimen meer voor jou heeft.

Online trainingen SYVAS:

SYVAS-training – 24 mei, 11.00-12.00u

SYVAS-training – 24 mei, 14.00-15.00u