Tips & Tricks Codex – Februari 2022

Elke maand geven we je tips & tricks om gemakkelijker en sneller te werken met Codex, zodat je meer tijd overhoudt voor persoonlijk contact met je cliënten. 

LET OP! Deze tip gaat over een optie die wel door systeembeheer ingeschakeld moet zijn! Heb je deze optie niet neem dan contact op met je systeembeheerder of het bij jou mogelijk is!

Het kan soms voorkomen dat je per ongeluk iets verwijderd, of een document aanpast, zonder dat dat eigenlijk de bedoeling was. Gelukkig is het in veel gevallen mogelijk om terug te gaan naar een eerdere versie van een map of een bestand.

Je kan dat doen door een vorige versie van een map of een bestand terug te zetten. Om dat te doen klik je met de rechter muisknop op de map of het bestand dat aangepast is en kies je voor “Eigenschappen”:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het scherm dat dan opent kies je voor het tabje “Vorige versies”:

Hier kan je zien welke vorige versies er allemaal beschikbaar zijn. En van welke datum ze zijn.

Voordat je een versie terug zet kan je deze ook eerst nog openen om te bekijken. Zo weet je zeker dat je de juiste versie pakt. Je kan dat doen door er op te dubbelklikken (of door “openen” te kiezen).

Heb je het bestand gevonden dat je terug wilt zetten? Klik dan op de knop “Terugzetten” (of “restore” zoals in dit voorbeeld).

Je kan er ook voor kiezen om het bestand eerst nog op een andere locatie neer te zetten. Dat kan door op het bestand te klikken met de rechter muisknop, of de knop “kopiëren” gebruiken.

Nu heb je het oude bestand (of de oude map) weer terug.

Let op! Dit is een actie die niet ongedaan kan worden gemaakt!

Je kan deze  methode dus ook gebruiken als je per ongeluk een bestand verwijderd hebt. Als je in de vorige versies van de map – waar het bestand uit verwijderd is – kijkt, is er een grote kans dat het verwijderde bestand daar nog wel in staat!

Consultancy inplannen

Heb je vragen over deze tips & tricks of wil je nog meer tips over hoe je nog sneller en efficiënter met Codex werkt? Plan een consultancydag in! Op verzoek kan een losse consultancydag op locatie worden ingepland, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een consultancy-abonnement.

Meer informatie over een consultancydag? Stuur ons een e-mail!