Tips & Tricks Codex – Juli 2021

Elke maand geven we je tips & tricks om gemakkelijker en sneller te werken met Codex, zodat je meer tijd overhoudt voor persoonlijk contact met je cliënten. 

Het is tegenwoordig mogelijk om bijlagen via de aktekaart toe te voegen. Deze kunnen dan ingezonden worden via het versturen van de repertoriumregels.

In de aktekaart zijn twee nieuwe knoppen te vinden, “Bijlagen toevoegen” en “Bijlagen verwijderen”:

Let er wel op dat deze knoppen alleen te gebruiken zijn als bij “Melden OVB” voor “Ja” gekozen is:

Na het klikken op de knop “Bijlage toevoegen” opent een normaal keuzevenster die standaard naar het huidige dossier gaat:

Hier kan je de gewenste bijlage kiezen.

De bijlage komt dan in het Bijlagen gedeelte van de akte te staan (mocht je deze niet zien, dan kan je deze openklikken met het kleine pijltje rechts):

Uiteraard kan je een bijlage ook weer verwijderen uit de akte. Dit doe je met de knop “Bijlage verwijderen”. Dit kan echter alleen als de bijlage nog niet verstuurd is!

Als er meerdere bijlagen onder de akten staan kan je eerst de betreffende bijlage selecteren en dan de knop “Bijlage verwijderen” aanklikken.

De bijlagen kunnen nu verstuurd worden via het inschrijven van de repertoriumregels:

Dit is ook mogelijk als een regel al eerder ingeschreven is! De aktekaart krijgt er bij het toevoegen van een bijlage een status bij, deze kan je ook op de aktekaart nakijken:

Klik op het tabje “Status” in de aktekaart:

De status heet “Bijlage verstuurd”. Een geel sterretje betekent dat de actie nog niet uitgevoerd is, een groen vinkje betekent dat de actie wel is uitgevoerd.

Na het inschrijven van de regel zal op de aktekaart te zien zijn dat de bijlage verstuurd is en wanneer:

Op deze manier kunnen bijlagen toegevoegd en verstuurd worden.

De ‘oude’ manier van bijlagen toevoegen (via het netrepertorium) werkt ook nog. Houd er echter rekening mee dat deze twee methoden volledig los staan van elkaar. Toegevoegde bijlagen op de oude manier (via het netrepertorium) zullen bijvoorbeeld niet te zien zijn in het overzicht van het plaatje hierboven en vice versa.

Consultancy inplannen

Heb je vragen over deze tips & tricks of wil je nog meer tips over hoe je nog sneller en efficiënter met Codex werkt? Plan een consultancydag in! Op verzoek kan een losse consultancydag op locatie worden ingepland, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een consultancy-abonnement.

Meer informatie over een consultancydag? Stuur ons een e-mail!