Tips & Tricks Codex – Juli 2022

Elke maand geven we je tips & tricks om gemakkelijker en sneller te werken met Codex. Zo houd je meer tijd over voor persoonlijk contact met je cliënten.

 

Vrijgeven factuur

Krijg je de melding dat een factuur al in gebruik is door jou of een collega? En dat terwijl de factuur helemaal niet open staat?

Dan kun je de factuur vrijgeven. Dit doe je door onder Start en Financieel en facturen de betreffende factuur te selecteren en te klikken op ‘vrijgeven’ (Let op! Klik niet op ‘vrijgeven betaalregels’). Het wachtwoord hiervoor is: vba
Er volgt geen bevestiging, navigeer terug naar het dossier en je kunt de betreffende factuur weer openen.

Handleidingen

In de vakantie zijn er uiteraard veel taken die worden overgedragen van de ene naar de andere collega. We snappen het als je hier wel wat hulp kunt gebruiken. Raadpleeg hiervoor onze uitgebreide handleidingen. Klik in het startscherm van Codex rechts bovenin de hoek op het vraagteken. Hier kun je zoeken op bijvoorbeeld: ECH, Overdrachtsbelasting of Facturering.

Er zijn dan meerdere handleidingen beschikbaar waarmee je stap voor stap door de processen in onze software wordt geholpen.

Vernieuwde startpagina
Op basis van de enquête die we hebben uitgestuurd over onze startpagina, hebben we diverse aanpassingen gedaan aan onze Codex startpagina. Door onder algemeen op ‘start’ te klikken komt de startpagina naar voren. Een van de verbeteringen is het verschijnen en verdwijnen van een ‘nieuw’ icoontje bij ongelezen berichten. Ook is de indeling van de knoppen iets aangepast en de meldingen achter de knoppen overzichtelijker weergegeven.

Handleidingen en instructievideo’s
Via deze knop vind je een aantal instructievideo’s van veel gestelde vragen en natuurlijk de handleidingen.

Consultancy inplannen

Heb je vragen n.a.v. deze tips & tricks of wil je nog meer tips over hoe je nog sneller en efficiënter met Codex werkt? Plan een consultancydag in! Op verzoek kan een losse consultancydag op locatie worden ingepland, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een consultancy-abonnement.

Meer informatie over een consultancydag? Stuur ons een e-mail!