Tips & Tricks Codex – November 2022

Elke maand geven we je tips & tricks om gemakkelijker en sneller te werken met Codex. Zo houd je meer tijd over voor persoonlijk contact met je cliënten. Deze keer behandelen we de handleidingen in Codex.

Let op: In de nieuwsbrief van november stond een fout. Deze maand gaat het niet om de 5 meestgestelde vragen over SYVAS, maar over handleidingen in Codex. In oktober gingen de tips & tricks wel om de meestgestelde vragen over SYVAS, die kun je hier teruglezen.

 

Bij support worden wij veel gebeld en gemaild met vragen hoe sommige dingen in Codex werken.

Nu helpen wij natuurlijk altijd graag! Maar er is ook een hele uitgebreide handleiding van Codex (en de diverse losse onderdelen) beschikbaar. Sterker nog, die handleiding is altijd binnen handbereik!

Rechts bovenin vrijwel ieder scherm van Codex is altijd het kleine vraagtekentje te vinden:

 

Als je hier op klikt kom je op een webpagina waar alle onderwerpen over Codex te vinden zijn. En omdat dit een webpagina is, is deze voor ons makkelijk bij te houden en dus altijd up-to-date!

 

Je kunt hier aan de linkerkant door alle onderwerpen heen gaan. Deze zijn ook uit te vouwen, waardoor er nog meer onderwerpen zichtbaar worden:

 

Je kan ook het zoekveld rechts bovenin gebruiken om daar naar een specifiek onderwerp te zoeken:

 

Op sommige pagina’s binnen Codex zal de handleiding al meteen naar het juiste onderwerp gaan.

 

Als je bijvoorbeeld in Codex op de pagina Akten registratie zit en je klikt op het vraagteken, dan zal je meteen op de helppagina van het Centraal Digitaal Repertorium uitkomen.

 

Dit werkt nog niet voor alle onderwerpen, maar het wordt steeds verder uitgebreid!

Ook vind je op de helppagina van Codex wat er nieuw is in de laatste versie van Codex. En je kan ook terugkijken wat er veranderd is in de eerdere versies:

 

Ook veel gestelde vragen per module zijn hier te vinden. Op dit moment staan daar alleen nog vragen over de OVB differentiatie, maar dit zal aangevuld worden met vragen en antwoorden over andere modules.

 

Vergeet niet hier op Toon alle vragen te klikken:

 

Mocht je nou een linkje naar een bepaald onderwerp willen delen, klik dan op de schakel:

 

En als je een printje wil maken van een onderwerp kan je dat doen door op het “printertje” te klikken:

 

We zijn constant bezig om onze handleidingen zo makkelijk en duidelijk mogelijk te maken. Zo kan je in veel gevallen zelf het antwoord op je vragen vinden!

 

Consultancy inplannen

Heb je vragen n.a.v. deze tips & tricks of wil je nog meer tips over hoe je nog sneller en efficiënter met Codex werkt? Plan een consultancydag in! Op verzoek kan een losse consultancydag op locatie worden ingepland, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een consultancy-abonnement.

Meer informatie over een consultancydag? Stuur ons een e-mail!