Tips & Tricks Codex – Oktober 2021

Elke maand geven we je tips & tricks om gemakkelijker en sneller te werken met Codex, zodat je meer tijd overhoudt voor persoonlijk contact met je cliënten.

Het is soms nodig om even wat nauwkeuriger te zoeken in de dossiers of in partijen. Je kan natuurlijk al sorteren en kolomkoppen verslepen om het overzicht naar je hand te zetten. Maar er is een methode om nog verder en dieper te kunnen zoeken om precies het overzicht te krijgen dat jij wilt hebben. En dat zit hem allemaal in dit kleine tekentje:

Dat tekentje komt tevoorschijn als je je muis op een kolomkop houdt. Door op dat tekentje te klikken komt er een pop-up schermpje met meer opties:

Hierin kan je precies aangeven (in dit geval) welke behandelaar je wel en niet wilt zien. Als je in dit schermpje op filterregels klikt heb je nog meer opties om het filter mee aan te passen:

Je kan dan op die manier bijvoorbeeld zoeken op dossiernummers binnen een bepaalde range:

Of alle klanten vinden in een bepaalde woonplaats:

Je kan ook meerdere filters toepassen; binnen een bepaalde woonplaats én in straten die beginnen met bepaalde letters. Het filter dat gebruikt wordt, is te zien onder in beeld:

En daar kan je ook het filter tijdelijk weer uitzetten met het vinkje of het filter helemaal verwijderen met het kruisje aan de rechterkant. Hou daar dus rekening mee als je een nieuwe zoekopdracht gaat doen! Kijk onder in beeld of alle filters uit staan.

Als je op het kleine potloodje klikt opent een scherm met nog meer mogelijkheden:

Het wordt te veel om die hier ook nog allemaal toe te lichten. Maar het is wellicht leuk om eens mee te experimenteren. Je kan op deze manier meer info uit de overzichten halen dan je denkt. En je kan dan ook nog het overzicht exporteren naar een Excel bestand met de knop

En in het geëxporteerde bestand kan je dan uiteraard weer gebruik maken van de tools van Excel.

Mogelijkheden genoeg dus om precies die data uit Codex te halen die jij nodig hebt!

 

Consultancy inplannen

Heb je vragen over deze tips & tricks of wil je nog meer tips over hoe je nog sneller en efficiënter met Codex werkt? Plan een consultancydag in! Op verzoek kan een losse consultancydag op locatie worden ingepland, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een consultancy-abonnement.

Meer informatie over een consultancydag? Stuur ons een e-mail!