Tips & Tricks Codex – September 2021

Elke maand geven we je tips & tricks om gemakkelijker en sneller te werken met Codex, zodat je meer tijd overhoudt voor persoonlijk contact met je cliënten. Deze maand kijken we naar de startpagina, specifiek naar het kopje ‘Bekende issues’. 

De Startpagina van Codex wordt steeds meer gebruikt als een manier om belangrijke en interessante dingen aan jullie door te geven. In een eerdere Tips & Tricks is de hele Startpagina al eens de revue gepasseerd. Deze keer kijken we eens specifiek naar het kopje:

Waar software is, zijn helaas ook bugs. En de hedendaagse software is zo complex, dat het makkelijk kan gebeuren dat bij het aanpassen van het ene onderdeel, heel ergens anders in de code iets verkeerd gaat. Als er na een update iets niet goed gaat in de software, communiceren we dat onder andere via de Startpagina van Codex, onder de bovengenoemde knop. Onder deze knop kan je per Codex release zien welke issues er sinds die release zijn.

Maar er zijn ook meer algemene bekende issues te vinden.

Je kan hier ook vinden of er een Work around (= een erkend probleem) is en wat onze planning is voor een oplossing.

Als je dus tegen een issue aanloopt en je vraagt je af of jij de enige bent met dat probleem, kijk dan vooral eens onder:

Let wel op! Hier zijn niet de tijdelijke storingen te vinden (zoals storingen bij het Kadaster, of bij de KNB e.d.), deze staan onder het kopje

Onder Storingen houden we je op de hoogte over de op dat moment bekende storingen. We proberen deze zo veel mogelijk up-to-date te houden. Dus als er een storing is, kan je hier ook zien of ie al weer opgelost is.

Het is dus zeker de moeite waard om de Startpagina van Codex goed in de gaten te houden!

Consultancy inplannen

Heb je vragen over deze tips & tricks of wil je nog meer tips over hoe je nog sneller en efficiënter met Codex werkt? Plan een consultancydag in! Op verzoek kan een losse consultancydag op locatie worden ingepland, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een consultancy-abonnement.

Meer informatie over een consultancydag? Stuur ons een e-mail!