UBO register 27 september live

De notaris is verplicht om de UBO te achterhalen bij transacties. Om dit te doen worden nu van de KvK uittreksels ingezien totdat men erachter is wie de UBO is of wie weet wie dit kan zijn. Ook wordt het vaak gevraagd aan de cliënt. Vervolgens krijgt diegene een formulier waarmee hij of zij moet verklaren dat ze de UBO zijn.

De komst van het UBO-register

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel dat zorgt voor de komst van het UBO-register. Vanaf 27 september moeten bedrijven dit in het landelijke register gaan vastleggen. Hier krijgen de bedrijven 18 maanden de tijd voor. Op deze manier wordt het dus een stuk eenvoudiger om voor Nederlandse bedrijven de UBO te achterhalen. In de toekomst moeten deze gegevens namelijk in het register staan, dat openbaar beschikbaar wordt.

Meldingsplicht voor notariskantoren

Er komt ook een meldingsplicht voor WWFT-instellingen, zoals notariskantoren, om te melden als de UBO-gegevens in het handelsregister van de KvK niet correct zijn. Dit is dus een extra verplichting voor de notariskantoren. Voor volgend jaar hebben wij de kvk inschrijving op de agenda staan, waarbij UBO ondersteuning bij zowel KvK als bij ons wordt meegenomen. Het blijft, naast de check op dit register, nog steeds noodzakelijk om de UBO-verklaring te laten tekenen door de cliënt.

Het register in de software

Of het register in de toekomst via de software te raadplegen is, is nog onbekend. Uiteraard zetten wij ons hiervoor in, zodat het in het proces van het notariskantoor nog eenvoudiger wordt om de UBO te achterhalen.