Het Notariaat van de Toekomst 2024

Op dinsdag 19 maart was het dan eindelijk zover: Het Notariaat van de Toekomst! Voor de tweede keer organiseerden we samen met Quantaris, Notarisdossier en de SDU dit mooie evenement voor het notariaat. Het thema van deze editie was: 'Navigeren in het AI tijdperk'.

Welkom deelnemers bij Gooiland in Hilversum  

Ongeveer 300 bezoekers waren er aanwezig tijdens het Notariaat van de Toekomst bij Gooiland in Hilversum. Na een heerlijke kop koffie met een lekkernij mocht men plaatsnemen in de grote zaal voor de plenaire opening. Toen alle deelnemers eenmaal in de zaal zaten, werd de dag geopend door dagvoorzitters Dorien Bartels en Merel Westrik.

Jim Stolze vertelt over de mogelijkheden van AI

Na de enthousiaste opening van Dorien en Merel nam keynote spreker en tech-ondernemer Jim Stolze het stokje over. Tijdens zijn presentatie deelde hij zijn inzichten over de wereld van AI met het publiek. Dit was de perfecte start was voor een dag vol inspiratie.

Diverse break-out sessies

Het programma werd vervolgd met een reeks interessante break-out sessies. Deelnemers hadden de mogelijkheid om dieper in te gaan op verschillende aspecten van het notariaat en de toekomstige ontwikkelingen in de sector. Een van de break-out sessies werd geleid door Paul Cirstean, Head of Innovation bij Yonder. Speciaal voor ons evenement is Paul vanuit Roemenië naar Nederland gereisd. Yonder is, net als wij, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). Paul deelde zijn inzichten met de deelnemers over de werkelijke kansen en uitdagingen van kunstmatige intelligentie. Deze en de overige sessies werden goed ontvangen door de deelnemers.

Paneldiscussie met uiteenlopende stellingen

Na de break-out sessies verzamelde iedereen zich opnieuw in de grote zaal voor de paneldiscussie. Op elke stoel lag een groene en een rode kaart, waarmee de deelnemers konden aangeven of ze het eens of oneens waren met de stellingen die op het scherm werden getoond. Het panel bestond uit Ebbo Haantjes, Caroline Korteweg, Hans-Willem Heetebrij, Mark-Jan Arends en Sanne Wiersma. Onder leiding van Dorien en Merel werden verschillende onderwerpen besproken, waaronder: “Persoonlijk contact verdwijnt door AI” en “Het notariaat is te laat met het omarmen van AI”. Dit leidde tot een boeiende discussie tussen de panelleden en het publiek.

Het Notariaat van de Toekomst werd goed ontvangen

Het evenement werd ook dit jaar met veel enthousiasme ontvangen. We zijn blij met de reacties die we hebben ontvangen na het verwerken van de feedbackformulieren, met onderstaande quotes in het bijzonder: 
 
“Dit is een evenement waar heel het notariaat bij aanwezig zou moeten zijn”  
“Goed te zien dat er veel jongeren (voor mij dan, ik ben 60) met hart voor het notariaat rondliepen” 
“Top georganiseerd en geregeld. Goede informatie! Interessant. Dank daarvoor.”

Waarom Notariaat van de Toekomst?

Ook wij kijken terug op een boeiende en inspirerende dag. Als een van de organisatoren krijgen we regelmatig de vraag: waarom organiseren jullie dit evenement? Daar willen we in dit blog graag meer toelichting op geven. Wij willen als softwareleverancier met onze kennis en expertise van de markt een bijdrage leveren aan het notariaat. Zoals Dorien Bartels, operationeel directeur bij Van Brug, vertelt in de podcast: Als onderdeel van TSS hebben we slagkracht op het gebied van innovatie en ontwikkeling en kunnen we meer betekenen voor het notariaat. Bijvoorbeeld dit evenement, deze dag is echt voor het notariaat. Wat zijn de uitdagingen en hoe kunnen wij bijdragen aan het faciliteren ervan. Zodat wij als kennispartner inspiratie kunnen bieden aan deze mooie beroepsgroep. We gaan graag met onze klanten- en niet klanten hierover in gesprek. Beluister de volledige podcast die tijdens het evenement is opgenomen hier.

De stem van het notariaat

Het blijft niet stil rondom het Notariaat van de Toekomst. Voor de uitbreiding van dit label verschijnt er later dit jaar een magazine waarin we dieper ingaan op de uitdagingen binnen het notariaat. Dit magazine vertegenwoordigt de stem van het notariaat. Jouw stem dus. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in de komende jaren. Laat het ons weten door dit formulier in te vullen. Het kost slechts 3 minuten van je tijd en het helpt ons enorm om straks ook jouw verhaal te delen met de rest van notarieel Nederland.

Blijf ons volgen

We posten wekelijks op LinkedIn, blijf je ons volgen?