E&L Notarissen

Tijdwinst & gebruiksgemak; de ervaringen van E&L Notarissen met de nieuwe SYVAS koppeling

We werken geregeld samen met pilotkantoren. Dit zijn kantoren die een nieuwe integratie als eerste in productie nemen, voordat we het beschikbaar stellen voor iedereen. Op die manier kunnen we eventuele fouten uit de integratie halen en er een laatste hand aan leggen. Dit deden we ook bij de SYVAS koppeling. E&L Notarissen uit Etten-Leur was één van de pilotkantoren. We spraken notaris Guus Goerée en Notarieel Medewerker Sabrina Hasselberg over hun ervaringen met het zijn van een pilotkantoor en SYVAS.

E&L over hun ervaring met het zijn van een pilotkantoor
Pilotkantoren zijn de eerste kantoren die een nieuwe koppeling in productie nemen om eventuele onhandigheden en fouten eruit te halen. E&L Notarissen is jarenlang een pilotkantoor en heeft dus al ruime ervaring met het pilot draaien van nieuwe integraties. “De reden dat we een pilotkantoor zijn is eigenlijk tweeledig”, geeft Guus aan. “Wij helpen Van Brug Software om een beter product te leveren en het voordeel voor ons is dat je nauw betrokken bent bij de ontwikkeling. Dit betekent dat je inspraak hebt op de software én dat medewerkers al in een vroeg stadium zijn ingewerkt.” Op de vraag of hij het zijn van een pilotkantoor aanraadt aan andere notariskantoren, reageert hij dat het verschilt per pilot. “Je moet er rekening mee houden dat het meewerken aan een pilot tijd kost. En je moet als notariskantoor vervolgens zelf nagaan of deze tijdsinvestering het je waard is.”

Tijdwinst door de nieuwe SYVAS koppeling
E&L heeft zich de afgelopen tijd dus ook beziggehouden met het uitproberen van SYVAS. Met SYVAS hoef je je Kadasterdocumenten niet meer los via WebElan naar het Kadaster op te sturen, maar kan je dit snel en gemakkelijk via Codex doen. Sabrina werkt veel met de SYVAS integratie: “Het indienen van documenten gaat echt een stuk sneller dan via de oorspronkelijke weg. De gegevens hoef je allemaal niet meer handmatig in te vullen, want Codex doet dit nu automatisch. Dat scheelt tijd.” Geeft ze aan.

Gebruiksvriendelijke software betekent snel ingewerkt
“In deze tijd is het best een uitdaging om medewerkers te werven. Hierbij is het belangrijk dat de processen binnen je kantoor zo gemakkelijk mogelijk zijn. Op die manier kan je nieuwe medewerkers snel inwerken, ook al hebben ze misschien nog niet veel notariële kennis. SYVAS sluit hierbij goed aan. Onze medewerkers hadden het snel onder de knie!” Vertelt Guus. Maar betekent dit dat SYVAS ook echt een aanrader is? Guus en Sabrina sluiten af: “Het levert echt tijd op én het werkt gemakkelijk; wat ons betreft is het dus echt een aanrader.”