Notarissoftware Nederland B.V. ISO27001 gecertificeerd!

Informatiebeveiliging wordt steeds belangrijker. We hechten dan ook veel waarde aan privacy van en zorgvuldige omgang met vertrouwelijke gegevens. Op 7 april 2021 ontvingen Van Brug Software en Dirict (Notarissoftware Nederland B.V.) officieel het ISO27001 certificaat. Door het behalen van dit certificaat tonen we aan dat de processen binnen onze organisaties rondom informatiebeveiliging volgens Europese standaarden zijn ingeregeld. Dat betekent dat je als klant altijd verzekerd bent van een veilige gegevensopslag en dienstverlening.

Wat houdt het certificaat in?
Een ISO 27001 certificaat toont aan dat we voldoen aan de laatste normen wat betreft informatiebeveiliging. Het certificaat is van toepassing op al onze werkzaamheden, van het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten tot het ondersteunen en adviseren over onze software. Om de veilige uitvoering van onze diensten te blijven waarborgen worden we jaarlijks (vrijwillig) getoetst via een audit waarbij we gecontroleerd worden op de kwaliteit en de beheersmaatregelen van onze werkzaamheden. Dit creëert een continu verbeterproces waarbij kwaliteit en veiligheid voorop staan.

Wat is gebleken uit de audit?
In december 2020 is de audit door Dekra uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat het bewustheidsniveau van onze medewerkers erg hoog is. Dit betekent dat je er als klant altijd van uit mag gaan dat wij op een veilige manier omgaan met je gegevens maar ook met de gegevens van je cliënten.

Wat betekent dit verder voor de kantoren?
Door de certificering zijn onze interne processen naar een hoger informatieveiligheidsniveau getild. Dit betekent dat we ons beleid en procedures dusdanig tegen het licht hebben gehouden waardoor we onze klanten nóg beter kunnen bedienen. Vanzelfsprekend willen onze klanten voorkomen dat hun vertrouwelijke informatie op straat komt te liggen. Door de jaarlijkse audit blijven deze interne processen nu én in de toekomst op peil. De verantwoordelijkheid voor de naleving van de maatregelen ligt bij ons, dus als klant hoef je verder niets te doen.

Wat is het vervolg?
Wij gaan verder met het verhogen van de kwaliteit op onze processen. Daarom richten we ons dit jaar op het volgende traject: Kwaliteit en veiligheid (ISO 9001). Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact op met onze Security Officer, Erik van Dalen via erik@vanbrug.nl.