vergadering-sanne-joris

Digitaal tekenen

Wil jij (onderhandse) stukken laten tekenen door cliënten op een rechtsgeldige en eenvoudige manier? Dan is de module digitaal tekenen wat voor jou!
Efficiëntie en gebruiksgemak

Maak direct gebruik van de modernste technieken

Steeds vaker vragen cliënten of het mogelijk is stukken op afstand te ondertekenen. Het is op dit moment wettelijk nog niet toegestaan om een akte digitaal te tekenen. Maar met onze integratie Digitaal ondertekenen is het wél mogelijk alle onderhandse stukken te tekenen. Lees nu meer over onze unieke integratie met het Zynyo digitaal tekenen platform, en vraag de integratie aan!

 • Digitaal tekenen, wat is dat?

  Wanneer je wilt tekenen op afstand is het zoeken naar een alternatief voor de natte handtekening. Denk aan het tekenen van een volmacht of een offerte. Lang niet altijd is het mogelijk om de cliënt op kantoor te ontvangen. Dan ontstaat de vraag, hoe weet ik dat de digitale handtekening van mijn cliënt is, en niet van een ander? De digitale handtekening volgens het eIDAS raamwerk geeft hier uitsluitsel over. Je kunt namelijk op verschillende niveaus een handtekening zetten en daarmee in steeds betere mate inschatten of de handtekening geldig is.

  Met onze integratie bieden we alle niveaus aan zodat je zelf kunt kiezen welk niveau is vereist voor het betreffende stuk.

 • Laag/eenvoudig:
  • Met lage zekerheid de juiste handtekening. Dit is vaak de bekende “muiskrabbel”.
 • Middel/geavanceerd:
  • Met grote zekerheid de juiste handtekening. Door middel van een twee-factor zoals SMS of iDIN zet je een handtekening onder een stuk.
 • Hoog/gekwalificeerd:
  • Hét alternatief voor de natte handtekening. Je tekent met een persoonlijk certificaat uitgegeven door een vertrouwensinstantie en hebt daarmee een rechtsgeldige handtekening.
vergadering-sanne-joris
Bekijk de koppeling

Hoe het werkt

Integratie met Zynyo
Zynyo is een ondertekenplatform met ervaring in de notariële markt. Ze bieden integraties met vele aanbieders zoals iDIN, SMS, Vidua, itsme en CheckedID. Door middel van de integratie met hun platform biedt Codex directe ondersteuning in het ondertekenproces. Van het aanvragen van één of meerdere handtekeningen tot het opvolgen, herinneren en ontvangen van getekende stukken. Zo kun je direct vanuit Codex aan de slag.

Goed om te weten
Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Wil jij meer weten over Digitaal tekenen? Dat kan! Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!