Probeer Via Juridica gratis uit tot 30 september 2020!

Via Juridica is een kennisbank specifiek gericht op professionals die werkzaam zijn op het notariële vakgebied. De kern van de databank bestaat uit artikelsgewijs commentaar op notariële wetgeving, zowel civiel als fiscaal. Daarbij ligt de focus fiscaal op de WBR, BTW, IB en OB. Het civiele gedeelte bestrijkt de notariële deelterreinen (familie/erfrecht, vastgoed en ondernemingsrecht). Inmiddels heeft al 40% van alle notariskantoren een abonnement op Via Juridica.

De grote tijdswinst (via Google-zoekfunctie snel antwoord op je vraag), actualiteit en toepasbaarheid van de content op het notariaat, worden door gebruikers genoemd als voordelen van Via Juridica ten opzichte van andere databanken. Handig in deze tijd is bovendien dat de kennisbank overal en altijd toegankelijk is, ook op je iPad en smartphone.

Inhoud van Via Juridica:

  • Artikelsgewijs commentaar, alle informatie per wetsartikel gebundeld (civiel en fiscaal).
  • Informatie per soort raadpleegbaar (een lijst van beleidsbesluiten, een overzicht van notariële wetten en wetsvoorstellen met bijbehoren kamerstukken en een overzicht van notariële jurisprudentie, fiscaal en civiel).
  • Kennisdossiers: een kennisdossier bestaat uit een bundeling van informatie die betrekking heeft op een specifiek onderwerp.
  • Snel zoeken met de Google zoekfunctie met zoeksuggesties.
  • Rekentools en praktische verwijzingen. Via Juridica bevat een rekentoolpagina, waar een aantal handige tools voor het notariaat op zijn opgenomen.
  • Binnenkort: uitbreiding met module Wwft!

Koppeling met Codex
Begin juni is de koppeling tussen databank Via Juridica en Codex live gegaan! Ervaar hoe praktisch het is om vanuit Codex automatisch ingelogd te zijn en dossiervragen snel even te ‘googlen’ in Via Juridica.

Hoe werkt deze koppeling?

Koppel je Via Juridica account aan Codex (in de applicatiemanager, tabblad ‘samenwerkingen’). Open een gewenst dossier waarvoor je de databank wilt raadplegen. In het dossier vind je links onderin (onder dossierdocumenten) nu de optie om direct naar Via Juridica te gaan. Navigeer naar een gewenst artikel in Via Juridica en indien dit artikel relevant is voor je dossier kan je het opslaan (speciale codex-knop, linksbovenin). Er wordt dan een pdf aangemaakt van het artikel, en dit artikel wordt gekoppeld aan je dossier en geplaatst onder de map dossierdocumenten.

Weten hoe u het moet instellen? Bekijk in 2 minuten de koppel-instructie van Carlo Bril (vanaf minuut 9.20).

Ervaar hoe praktisch het is om relevante informatie binnen handbereik te hebben en probeer Via Juridica nu gratis uit tot 30 september 2020!
Activeer hier uw gratis proefabonnement (stopt automatisch op 30 september).

Ben je benieuwd naar alle functies en wil je snel op weg worden geholpen in het gebruik van de kennisbank? Vraag dan een demonstratie van de kennisbank aan. Wij komen bij je langs op kantoor, of kunnen de demonstratie op afstand verzorgen via Microsoft Teams of Zoom.